Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Αποφυλακίζεται η κόρη του Χ. Καραβέλα

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της 25χρονης κόρης του φυγόδικου καταζητούμενου, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο της «SIEMENS», Χ. Καραβέλα, με περιοριστικούς όρους, διατάσσει με χτεσινό βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, η προφυλακισμένη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνέργεια σε δωροδοκία, πρέπει να αποφυλακιστεί. Παράλληλα, πρέπει να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου βασίζεται στο ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να διευκολύνει τη φυγή της, επέστρεψε από το εξωτερικό για να απολογηθεί και δεν έχει εγκληματική ροπή.

Από την άλλη, σύμφωνα με «Το Βήμα», ο έταιρος κατηγορούμενος για την υπόθεση, Μιχάλης Χριστοφοράκος φέρεται, κατά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα του Μονάχου, να έχει κατονομάσει Ελληνες πολιτικούς που πήραν χρήματα από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας και να έχει μιλήσει για συγκεκριμένα περιστατικά της παράδοσης των χρημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ